April og farger :)

Blir man påvirket av farger?

Jeg lever som kjent i et ganske hvitt interiør. Festklærene mine er offwhite og i hvertfall ensfargede, men for tiden så påvirkes madammen av farger, selv om jeg stritter i mot.

Det begynte med at jeg sydde nye puter i polyester stoffet "kunst", som tåler litt regn og er vannavstøtende.

Så var jeg innom den nyeste blomsterbutikken - den med alle de kule fargene - disse passet jo utmerket til de nye putene :)

Gult og blått er slett ikke min favoritt, tvert i mot.  Påskeliljer i posevis ble hentet og de som brakk av stilkene, ble satt i vann.  De holder seg bra, og faktisk kan man kjøpe rimelig blomsterløk nå -og selv om jeg ikke liker gule blomster så godt, så er de da vidunderlig fine i sola.  Et skikkelig vårtegn.

Jeg fikk tak i noen krukker med hvite - og jeg håper med tiden at jeg kan klare å få fatt i mange mange flere hvite løkplanter.  Kan tro jeg misunner dere som har masse krokus, snøklokker og klosterklokker :)


Blå blomster kan være vakkert, men ikke sammen med gult - etter MIN smak!  Jeg misunner dere som får til fargesprakende bed og som får det til uten at det blir rotete.  For tiden underviser jeg u-skole elever i fargelære, ton i ton og komplementærfarger - litt fargepsykologi puttes inni - og jeg syntes det er utrolilg kult når de farger sine svart hvitt tegninger i to eksemplarer, en ton i ton og en fargesprakende.  De kan selv velge hva de liker best, og hva de syntes er rolig og behagelig.

Blått og grått - mykt og hardt - disse har overlevd 2,5 mndr med sterk vind og henger fortsatt på den eneste lune plass i min hage.

Noe så vakkert som nye knopper som springer ut i vårsol - fantastiske grønntoner finnes over alt akkurat nå i mitt distrikt....

.

og ....i butikkeneDrivhuset ble skadet i vinden, gode naboer hjalp å sikre og pakke inn huset.  Nå har jeg skiftet takplater og pakket ut - det så ganske fælt ut, men sofa er renset og madammen har begynt å finne frem sopelime og vaskebøtta.

Skapet som skulle kastes fra snekkerverksted har jeg begynt å skrape + lagt en granittplate fra naboens ex-peishylle oppå. Det er blitt et skikkelig stabilt hagemøbel, men jeg skal male det med utebeis før jeg er helt ferdig

Jeg skulle beplante noen krukker til "noen" og handlet noen planter ekstra, så selv om jeg foretrekker ensfarget, så ble det en ganske ok kombinasjon i en kasse med orange og lilla......

Jeg vet ikke hva jeg tenkte som endte opp med lilla og orange, men igjen..... jeg påvirkes enten jeg vil eller ei....Trefigurer laget av en kjent og premiert motorsagskulptør, har stått ute hele året.  Jula varer visst helt til påske hos meg .......  Er usikker på hvilken farge jeg skal ha på nissen min!

Drivhuset er ryddet og inn kom ny krus og skål - også de fra den fargerike blomsterbutikk (Markblomsten) på Jørpeland.  Rice produktene er så fantastisk fargerike at jeg har problem med å velge, men jeg fant noe i blekt gult og med mønster av roser - huff - jeg som bare liker hvitt og i hvertfall bare ensfarget, har farger og mønster rundt meg.  Hva skjer - innvaderes min hjerne av farger - lider jeg av fargemangel - eller påvirkes jeg av reklamen som jeg ikke har i postkasse, eller tv som jeg ikke har?????  Hvor i all verden kommer fargene inn i livet mitt.  Jeg klarer ikke lenger så i mot fargeinfluensaen og tror det kom via alle hagebladene som jeg leser fra perm til perm.  :)

Påskeanda mi varsler når katten går inn i drivhuset og i drivhuset skal jeg sitte med kaffe og frukt i nytt service - eh .... gult, blekgult vel og merke med mønster av blader og hvite roser.  Rice produktene fra Markblomsten er fargerike og fine, og jeg har problemer med å velge hvilken kopp jeg skulle kjøpe meg.  Eh glemte jeg ut at jeg ikke liker gult og slett ikke mønstrete ting? Fugler og hjerter fant jeg også i blomsterbutikkene"Fargeinfluensaen" har angrepet meg skikkelig og mønster som jeg kke liker :) pryder min altan og drivhus!

Løker i en diger mørtelbalje dukker opp og hver dag finner jeg noe nytt og spennende i hagen.  Hvor jeg ble smittet av farge-mønsker-influensa aner jeg ikke, for ikke har jeg reklame i posten, ikke har jeg tv og radioen er ganske fargeløs i sine sendinger hehehe, men kanskje jeg lider av fargemangel, for jeg kan ikke forstå at hageblader på alle slags språk klarer å påvirke meg :)  :)  hehehehe - sola har gjort madammen sprø tenker jeg.  Herlig vindstille i over en uke nå - det gjør godt!

 

Nå er jeg klar for hagesesong og selv om vi skraper bilrutene om morgenen så tror jeg at de plantene som har dukket opp vil klare noen frostnetter. 

 

Det blir søm av flere uteputer, gjenbruk og malekoster skal svinges og øverst på fantasi listen står et "spikertelt" - men klarer jeg å bygge mest mulig selv????  Hm tiden vil vise hvor sprø madammen er, eller om det skulle dukke opp en tømmermann som har litt ledig tid - for drømme må man - og jeg drømmer og dagdrømmer hele tiden.

 

Har du fargekick i år?

Hvilke farger foretrekker du i hagen?

 

Ha en fantastisk fin vår!

 

2 kommentarer

Myiie - en mammablogg

03.04.2014 kl.12:11

For et herlig putestoff!:)

Kjempelykkeligmamma

03.04.2014 kl.21:14

Så fine farger :-)

Livsrom

03.04.2014 kl.23:06

Jeg tror det er sola:) Jeg blir rammet hver vår når sola klatrer over fjelltoppene;)

Masse herlige bilder, masse flotte farger og et inspirerende innlegg:)

Skriv en ny kommentar

hits