Naboforhold..............

Som kjent er jeg forholdsvis nyinnflytta i dette nabolag, mine barn har ikke vokst opp her i gata, jeg har ikke kjent folka her så lenge..... dvs noen kjente jeg i barndommen og andre i ungdommen, men jeg er vel mottatt av alle.  Jeg går sjelden på besøk, men blir invitert på middager og kaffe besøk, jeg får levert restemiddager på døra og aner ikke hvordan det kan ha seg at jeg har det så bra i gata her.  Naboskap er noe skjørt og og avhengig av respekt og toleranse.  Å bo så nært som vi gjør her, og å være i så forskjellig aldersgruppe/interessefelt skulle vel egentlig tilsi at at ting kan gå fryktelig galt.  Jeg har alltid sagt at når man kjøper hus - kjøper man naboer også!  Tenk om naboene irriterte seg over at min yngste kommer hjem midt på natten, parkerer feil eller snur i naboens innkjørsel.  Tenk om naboene irriterte seg grenseløst over at jeg spiller musikk høyt.  Tenk om jeg skulle kommei krangel med noen - jeg hater heftige meningsutvekslinger og diskusjoner, jeg vil bare ha det bra her med meg, mine og naboene!

Jeg har før fortalt om naboer som fikser opp for meg og som har tatt så vel i mot meg, og eneste jeg kan gi tilbake er kaffe, smil og takknemlighet.  Jeg er livredd for å utnytte disse nye skjøre bånd som knytter meg til naboer i feltet her.  Å være influensasyk er ikke kjekt, men jeg er blitt påpasset med mat og drikke, fått skyss til lege og............................

to naboer som var i Stavanger på salg, ringte og spurte om jeg trengte noe til hagen.

Spør hagefolk om de trenger noe- svaret er alltid JA

I dag kom posen med 25 pakker løk = 558 løker i MINE farger :  Hvit, lilla, blått - og en pakke gult, fordi naboen ville ikke se på at hagen min skulle se ut som den var full av "snø" om vinteren og om sommeren!  Jeg aner ikke hvordan jeg skal få plantet alle, men hvis jeg bare kaster dem i ene moldhaugen og graver den andre moldhaugen over, da blir det vel en fin blomstereng ;) Like etter banket det på døra igjen og der stod en godt innpakket venninne med pakke = stor skål med fylte sjokolader.  Jeg kan ikke be henne inn for hennes imunforsvar er ikke på topp, og det skulle vært meg som skjemte ut henne med gaver og gotterier i stedet.  De sjokoladene var farlig gode..............

Nå skal jeg se film ( - lånt en haug av nabo og lillesøster) - hm det går an å leve uten Tv!

Dette var været her i går - i morgen er lovet sol!  Går det raskt mot vår montro?

Tåke pleier å være tegn på årstidsskifte, så hvis jeg krysser fingrene og håper på godvær så kan det KANSKJE bli kaffe på altanen allerede i februar.  Her ser dere dessuten fjellene som er årsak til vind og værklaginginga mi ;)

Fint bilde?

Bare tulle, jeg brandt opp julepapir i ovnen - det var ikke smart!  Hele glassdøra er glassert med noe ekkelt hardt og vemmelig belegg.  Det løsner sakte men sikkert, måtte til med kemikalier, aske og vann klarte ikke dette belegget, men i morgen så blir det kanskje ovnsfyr igjen :)  Har spart masse ved, helt fra stormen tok pipehatten til den ble fikset, da fikk jeg feber og jeg klarte så vidt ha på talgalys uten at det ble for varmt. 

Jeg ønsker meg vårsol og kaffedrøs i hagene bortover veien her - for noen kjekke folk jeg kjenner!

Min eldste fortalte at det var mygg i fjellet forrige helg, er naturen så grei at den vil at vi skal få tidlig vår i år?  Litt vel tidlig dette da - men om en mnd tid kan jeg godt tenke meg å flytte ut i hagen igjen - i mellomtiden får jeg lese hagebøker og interiørblader.

Har du gode naboer?

 


 

2 kommentarer

ewymarie

09.01.2013 kl.21:20

Her i Brussel er det med naboer nokså spesielt. Det er mange store utenlandske selskap som IKEA, NOKIA, UPS og EU og NATO har sine hovedkvarter. Det betyr at mange kommer til byen for å jobbe en liten stund så drar de hjem igjen til sitt hjemland.

Når vi flyttet hit var jeg svært så innstilt på å bli kjent med andre. Og mange møtte jeg. Men når det første spørsmålet er hva man jobber med og hvor lenge man skal være her- og ofte er at de sier: Jeg drar hjem snart. Så sier det seg selv at mange ikke orker/ giddet å bry seg fordi de snart skal reise hjem. Hvorfor bli kjent med noen når jeg skal dra om 3 uker liksom... Så her er det ikke så mye felles følelse og at folk bryr seg om andre. Men folk er så klart forskjellige. Noen få har vi fått god kontakt med. Spesielt den ene naboen. Der har vi vært på middag og de passer Minsten en ettermiddag når mannen ble akutt syk. Så gode naboer har vi. Men de som bor på andre siden av huset vårt svarer ikke hei når man hilser. Så virkelig ytterpunkter. Men slik kunne det vært i Norge også : )

Uansett. Gode naboer er gull verdt : )

Minminivilla

10.01.2013 kl.00:20

ewymarie: Helt sant - de er gull verdt! Så rart det du skriver - jeg har akkurat sett filmen Limbo som handler om skandinaver i utlandet på jobb. Virkelig tankevekkende film, jeg har hatt venner som har jobbet i utlandet og det har egentlig ikke fristet. Den filmen setter noen utropstegn. Jeg misunner deg litt det å ta steget ut i verden, men den er blitt mindre de siste tiår og hjem kan man alltid komme hvis ting skulle røyne på. Dere har det helt sikkert bra og koser dere masse. Jeg tok ikke et geografisk langt steg, men på alle andre fronter var det en diger forandring ;)

Skriv en ny kommentar

hits