Årets siste dag

Året som gikk har vært en berg og dalbane på mange vis, men man glemmer fort og jeg håper jeg glemmer alle nedturer og bare husker toppene.  Nyheter på tv har jeg vært forskånet for, men jeg får med meg verdensbildet, uten at noen setter visuelle bilder inn i min hjerne.  Det er lite jeg kan gjøre annet enn å være en medfølende og lovlydig verdensborger, gjøre livet bra for mine nærmeste og være tilstede for mennesker som vil at jeg skal være tilstede for dem.  Jeg skulle ønske jeg kunne være en morsom person som får folk til å le, et unikum som visste alt, en alltid positiv og uproblatisk bekjent og verdens beste mamma, men det er jeg ikke.  Jeg er bare meg, med alle mine feil og mine problemer, og jeg skal neste år gjøre mitt beste for ikke spre mine problemer utover andre, jeg skal prøve å bare lytte til andre og ikke løse deres problem - jeg har min egen ryggsekk og orker ikke bære andres over lengre perioder. 

I dag har jeg ryddet i klær og funnet frem finkjolen som min søster fikk høre om - jeg så den i et vindu i Mandal - og dagen etter kjørte hun tilbake uten at jeg hadde bedt om det - Hopp ut og hent kjolen NÅ, var hennes ordre!  Gjett om jeg kunne la vær å kjøpe den da??????  Denne kjolen er typisk meg.  Har nok fortrengt blonder i mange, mange år, men det siste året har det blitt mye nostalgi  og mix av gammelt og nytt.  Offwhite er min favoritt farge hele året ;)Store smykker har jeg masse av, dette kan du jo enkelt herme etter......

Jeg har skodille, men selv om disse står øverst på ønskelisten, så er det utopi - jeg har hverken penger, helse eller noen som helst plan om å skaffe meg disse ;)

Bling er blitt en fasinasjon det siste året - her er metervare med bling som jeg skal klippe opp og ha under krystall lysestakene.  Det går altså fra å være hvitt, røft og slitt til enda mer bling og mindre rekved i mitt hus - tror jeg....Gaver kommer jeg nok ikke til å slutte kjøpe, turer til Huset på Landet håper jeg det blir noen av neste år også.  Her er skiltet som min sønn fant - til seg selv - mamma betaler ;)  Dette er nok hans enkle måte å deffinere seg selv som pappa på - og hans måte å si hva en drømmepappa skal gjøre ;)

ok, han liker jo blondiner og trenger korkåpner mye mer enn mammaen.  I år har det vært så mange problem og så nervøst til tider at jeg har sjelden turd å åpne flasker og slappe av.  Har vært redd for at noe skal skje, men jeg kan jo faktisk ikke ordne alt -  jeg inser det nå................  - tror jegJeg har strikket mye, handlet mange modeller til bruk i jobben og det kommer sannsynligvis ikke til å ta slutt - jeg er strikkeavhengig - kan ikke fordra å bare sitte ned og ikke gjøre noe.  Jeg tester stadig nye garntyper og trenger slett ikke kjøpe mer garn på mange år - helt sikkert, men offwhite pelsgarn til halve prisen av det jeg fant for noen mndr siden - det måtte jeg jo bare ha med en gang.  Nye støvletter, nei fikser litt på de gamle med litt juksepels - sikkert lurere det.

Jeg vil ikke love å ikke reise til Huset på Landet neste år, jeg vil ikke love å ikke kjøpe mer bling, men jeg kan forsøke å montere disse før jeg finner på noe nytt -  de har muligens de fineste prismekroner jeg kan tenke meg - uten at jeg må betale vanvittig mye.  Hvis John og Arild skal jobbe etter samme konsept som før de fikk så mange butikker, så er jeg tilbake til favorittbutikken og lover å fortsette ha reklame fri postkasse.  Jeg blir lite fristet når det ikke kommer kilovis med unødig reklame i postkassen, jeg kan jo tenke miljøriktig av og til, derimot elsker jeg langturer inkl handlemuligheter i butikker uten 100 like av samme produkt! Jeg trenger ikke kjøpe masse fra andre siden av kloden uten at jeg vet at det er greie arbeidsforhold og at det f eks hjelper noen små bedrifter i Nepal fremfor en drittfabrikk i et underkuende, pengegriskt asiatisk kynisk marked.  Jeg vil ikke reise rundt med fly og kjøpe fake og fylle barskapet med avgiftsfrie flasker - jeg trenger det ikke.  Jeg har en naiv og enkel miljøpolitikk som jeg klarer å forholde meg til - og da forsvarer jeg en 16-20 mils biltur fremfor shopping med fly til en eller annen plass jeg faktisk ikke trenger å reise til.  Men hvis jeg får råd så reiser jeg kanskje i 2013 med veldedighet og oppdagelse faglig, som hovedpoeng.

Ingen messing eller gylne farger i mitt interiør, men hvit, bling og gjenbruk tror jeg nok jeg kommer til å ha videre.  Om kunsten kommer frem eller forblir nedpakket, det vet jeg ikke enda, men jeg tror jeg kan love at noe svart kommer ikke inn i huset!

Søndagsarbeid kan jeg bare slutte med for godt.  Utallige eksempel på at det går galt i løpet av året tok jeg ikke ad notam  - så i går gikk jeg i den fella igjen.  Strikket nesten ferdig eldstes genser, men jeg gjorde helt feil - leste ikke ene setningen i oppskriften, så i dag har jeg rekket opp masse ;( 

Så nå har dere skjønt at årets siste dag er en refleksjonsdag for meg - jeg tror du som leser dette og som har fulgt meg en stund, klarer å forstå og lese mellomlinjene - så herved har jeg altså lagt mine nyttårsforsett ut på nett- i visuell form - så da gjenstår det bare å se om jeg klarer å holde dem.  Jeg trenger ikke slutte røyke, jeg trenger ikke slutte å drikke, jeg trenger bare ....................... eh................  ta vare på meg selv og de som trenger meg????????????  Måtte alle gode makter holde meg og alle - friske i året som kommer, holde oss over vannet økonomisk og gi oss mange sosiale gode relasjoner til alles beste - jeg krysser fingre og håper på enda et godt år!

Ha en festlig og skadefri nyttårsaften!  Takk for "det gamle" - takk for følget i året som straks ebber ut!

Har du nyttårsforsett?

6 kommentarer

Cathrin

31.12.2012 kl.17:01

Ønsker deg et godt nyttår :)

john

01.01.2013 kl.02:58

Så mye flott du har fått tak i .. Å det som egentlig er trist. er at jeg ikke har fått være med på det. Så jeg lover i 2013. Så skal Arild og meg igjen kose oss sammen i Huset På Landet " Sagbruket" Å der har du lovet å komme å sage over... Så jeg lover.. vi kommer til å sees mye i 2013..

knib i fra gutta

ernashus

01.01.2013 kl.12:32

Et riktig godt nytt år ønskes deg og dine! Gleder meg til å lese om alle dine spenstige og kreative ideer i 2013! Klemmer :-)

Minminivilla

01.01.2013 kl.12:55

ernashus: Godt Nyttår Erna - hva jeg finner på er avhengig av hva du finner å friste meg med ;))))
"snakkes" ;)

Minminivilla

01.01.2013 kl.12:59

john: Tuller du ikke nå - har du virkelig tenkt over hva du spør meg om?????? Får vente til du ikke har hangover.........................
Godt nyttår - har du hørt om medisnplanter? Medisinbutikker? Medisin venner??? ;)

02.01.2013 kl.15:16

Godt nytt år til deg!

Jeg synes du virker både klok og flink til å reflektere over saker og ting. Jeg tror de som kjenner deg er heldige : )

Kjolen var rett og slett nydelig!

Skriv en ny kommentar

hits