Greiner -gratis pynt - lett ???!!!

Jeg har verdens beste team av kollegaer, vi har jobbet til sent på natt.  Organisasjonsteori i hverdagen, ansvarfordeling og tanker om egen arbeidssituasjon ble diskutert samtidig som vi laget julepynt.(testet elevaktivitet til juleverksted - vi har selvsagt ikke penger til juleverksted så dette var en test!)  "Sjefå" fikk aldri til sitt hjerte for hun skulle lede samtale og diskusjon - sende ut kommentarer og motta inntrykk og sense hva svarene inneholdt, samtidig som mine flotte medarbeidere diskuterte, klippet og bandt hjerter.  Deres hjerter ble fyldige, fylte og fine - vi jobber med hjertet og omtanke i hverdagen ;)  Studenten vår fikk til det fineste.  Eneste man kan si om mitt hjerte er at det var størst - og mangler masse før jeg kan henge det på veggen ute ;)Det var jammen ikke lett å holde, binde, vikle, samle og bøye bjørkegreinene!  Du samler to bunker bjørkeris og binder dem sammen og bøyer.  Jo, jo alle innstrukser er ikke så lette å forstå - noen gav opp - andre ble ivrige og stolte, ei - meg - ble ikke ferdig.  Akkurat samme som våre elever opplever i hverdagen, mestring, frustrasjon og konsentrasjon m m ....  En gratis og effektiv måte å koble mot elevenes opplevelse av skolehverdagen.  Gir vi dem oppgaver som de kan mestre med litt hjelp, hva om vi jobber sammen - går det lettere da?  Trollhasselen fikk jeg - i den skal jeg henge julehjertene som jeg strikker på. Halen på hjertet skal jeg bearbeide og vikle mer på, slik at den bøyes mer naturlig og spenstig :)

Her er et enkelt juletre i pil som man vikler mose på evt og har i en dekorasjon.  Engelen er mitt første produkt av nyskåret pil, bortsett fra alt jeg har ute som er levende pil med røtter.  Det var knallkjekt å jobbe med.  Denne type pil var så myk, at jeg forstod ikke alt man kunne gjøre med de tynne små greiner- som ble høstet i hagen der vi var nå i kveld!  Når pilen tørker så krymper den litt, derfor er ikke skjøtene klippet helt av :)

 

Tror jeg har sovet max 10 timer denne uke, så nå er det herlig at øynene siger igjen og jeg kan legge meg til å sove.

 

Jeg er overbevist om at jeg må ha tak i mer av den grønne pil til:) Noen stikllinger til en liten åker...  hm... - det kan jo bli gøy i fremtiden å få til noen fler fletteting -------  eh....  det får bli med inn i fantasi og drømmeverden............

 

  

 

4 kommentarer

Beathe

16.11.2012 kl.22:51

Åh, jeg har så lyst til å lage sånne børkehjerter, men det har aldri blitt til. De er så kjempefine!!

Minminivilla

16.11.2012 kl.23:55

Beathe: Ta med deg saks ut i skogen og en vikletråd, det er kjempe enkelt!

Sofies Villa

17.11.2012 kl.15:51

Flotte ting! Jeg synes kvister og greiner er kjempefint som pynt. I barndommen og oppveksten var det slik at min mor tok inn greiner og pyntet et "påsketre" til påske, og det har jeg også pleid å gjøre. Jeg gjør det faktisk til jul også, men da med julepynt selvfølgelig : ) : ) Altå greiner med julepynt, he, he, så har vi jo et vanlig juletre i tillegg : )

Jeg gjør det ikke mer avansert enn at jeg setter greinene i en vase/potte, men hjertet var veldig fint, så kanskje jeg skulle prøve meg ? ?

Trollhassel er nydelig. Vi har trollhassel-greiner i vinduet i gangen året rundt, og de er fine bare i seg selv. Så får de litt pynt på seg til jul og til påske : )

Minminivilla

17.11.2012 kl.17:09

Sofies Villa: tror jeg skal ha trollhasselen ute på bordet i hagen, hjertet skal jeg jobbe litt mer med, men ikke i dag.

Skriv en ny kommentar

hits